Noordzeestrand Vlieland


Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , ,
Belangrijkste sportvistype: ,
Plaatsen: ,

Vissen Noordzeestrand Vlieland

Viswater en visstekken

Aan ons langgerekte strand van de Noordzeekant op Vlieland, kun je op diverse manieren vissen.Vanaf het strand met pieren en zagers, meestal bij opkomend water. Vangst bestaat veelal uit;: bot,schar, paling en een enkele zeebaars.Bij afgaand water en begin opkomend water is het een waar genot om vanaf de strekdammen met kunstaas, spinners, gericht, op zeebaars te vissen.De wind, richting, branding en de helderheid van het water zijn bepalend voor het vissen vanaf de dammen. Bij helder water, een zuidwestenwindje vangen we meestal goed. Afgaande op de sterntjes vissen we op een avond/dag diverse dammen af. De ene keer wordt er goed gevangen aan de zijkanten, tussen de rotsblokken, de andere keer op de kop van de dammen. Uit ervaring en door veel te vissen, weet je zo langzamerhand waar de gaten zich bevinden, waar de mosseltjes op de dammen zitten. Dit zijn de plekken waar zeebaars zich graag ophoudt. Ook de aanwezigheid van begroetende zeehonden stoort mij niet, dit betekent dat er vis zit. Ook de achtergebleven resten van krabben wijst op een eerder aasgedrag van zeebaars. Dus het vissen bestaat uit meer dan vissen alleen, je moet, net als bij vliegvissen, snoeken enz., “het water kunnen lezen”. En tenslotte: het loont om regelmatig te verkassen.

Visbestand en vangsten

In bovengenoemd verhaaltje eea reeds beschreven

Bereikbaarheid

Allereerst moet je met de auto naar Harlingen, dan de boot naar Vlieland en gezien het tij en de aankomsttijd, zul je een plekje voor 1 nacht moeten boeken. Op het eiland kun je per fiets een van de “overgangen”bereiken, na zo’n 10 minuten fietsen. Je fiets moet boven blijven staan, het is nu nog een paar minuten lopen naar de dammen.

Vergunningen en rechten

Er zijn geen vergunningen nodig om hier te mogen vissen, zelfs het “staande want”vissen is hier nog voor een ieder toegestaan.


Auteur: Anne van Houten


In de buurt van Noordzeestrand Vlieland te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: