Spuisluizen IJmuiden


Plaatsen:

De spuisluizen van IJmuiden bieden de sportvisser goede mogelijkheden voor het vissen op zeebaars. Het spuigemaal ligt aan de noordzijde van de sluizencomplex tegen het terrein van Corus aan. Het spuigemaal is verdeeld in een natuurlijke sluis en een pompgemaal.Bij het pompgemaal vind je dan ook de eerste uitstekende stek om te vissen.

De kade is een bekende visstek waar sportvissers uit de buurt vissen met spinhengels en zware lepels. Overigens kan je er ook heel erg goed terecht met de vlieghengel. Het eilandje loopt uit in een punt en die punt is ook een echte hot spot waar je goede resultaten kunt behalen.

Er wordt hier niet echt op de bodem gevist. lepels, dobbers met wapperlijn en pier zijn toch wel de methodes die hier gebruikt worden. Op de bodem zoeken vele krabben naar voedsel en dat zal ook de belangrijkste vangst zijn mocht je toch op de bodem je aas willen aanbieden.

Vissoorten en vangsten

In de zomer is het voornamelijk geep, makreel,fint,paling en bot wat er gevangen wordt. Naast die vissen vind je er veel harder en vooral zeebaars. In de wintertijd zijn er meldingen van bot een enkel melding van gulletjes en kleine zeebaars. Afgelopen jaar ook weer in de winter meldingen van zeeforel. Corus loost koelwater in het zeewater en dat maakt dat het water in de winter net een aantal graden warmer is. Vandaar dat er in de winter nog steeds scholenbaars te vinden is.

Bereikbaarheid

De sluizen zijn erg goed te bereiken met de auto. De route wordt van af IJmuiden aangegeven met borden Sluizen. Richting de zuidpier zie je de spuisluizen aan je rechterkant liggen.


In de buurt van Spuisluizen IJmuiden te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: