Strekdam Cauwers Inlaag


Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , , , , , ,
Belangrijkste sportvistype:
Plaatsen: ,

Strekdam bij Cauwers inlaag Zierikzee

Ten westen van Zierikzee vind je Cauwers inlaag. Een bekend natuurgebied/plas bij vogelaars. Je komt er weide- moeras en zeevogels tegen en worden er onder andere lepelaars gespot. Bij de inlaag vind je aan de Oosterschelde kant een strekdam die interessant is voor sportvissers.

Viswater en visstekken

Je moet zeker even gaan kijken met laag water. Bij laag water staat er in het stuk Oostelijk van de strekdam maar 1 a 2 meter water. Aan de westelijke kant van de strekdam loopt een diepe geul van 14 meter met een stijle talud op een afstand van 10 meter van af de strekdam.

Dit maakt deze Oosterschelde visstek tot een prachtige stek voor de kunstaasvisser op zeebaars maar ook voor de zoutwatervisser die het met de werp- en feederhengel gemunt heeft op tong, bot, paling en gul.

Met hoogwater stroomt het water over het middelste gedeelte van de strekdam. Het is dus wel oppassen geblazen en met hoogwater kun je beter van de dam af zijn.

Visbestand en vangsten

Vooral platvis, paling en zeebaars. Maar ook Gul, zeeforel en geep zijn hier te vangen.

Bereikbaarheid

Prima te bereiken met aan de Weldamseweg een parkeerplaats waar je de auto kunt plaatsen. Het is nog wel een stukje lopen om bij de pier te komen maar dat gaat prima over het verharde fietspad wat langs het water ligt.

Vergunningen en rechten

Om te vissen op de Oosterschelde is geen vergunning nodig.


In de buurt van Strekdam Cauwers Inlaag te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: