Strekdammen Petten, Noord-holland


Strekdammen tussen Camperduin en Callandsoog

In Noord-holland zijn er langs de kust talrijke strekdammen te vinden waar je als zeevisser heel goed terecht kunt.

Viswater en visstekken

Aan de Noordzee tussen Camperduin en Callandsoog ligt het dorpje Petten. Hier is het voor de zeevisser zeer goed vissen op en rond de aanwezige strekdammen. Vissen doe je tussen en van af de strekdammen.

De bodem bestaat voornamelijk uit zand- en schelpenbodem. Aan de kop van de strekdammen is vaak steenstort te vinden. Om goede vangsten te boeken is het vaak toch nodig flinke afstanden te kunnen werpen waarbij je moet denken aan 50 tot wel 100 meter van af de strekdammen. Tussen de strekdammen kun je ook met 40 tot 60 meter goede vangsten boeken. Bij de strekdammen ligt een vrij diepe geul

De locale vissers onderscheiden hoge en lage dammen. Dammen 1 tot en met 7 behoren tot de lage dammen en hier wordt goed platvis gevangen. De hoge dammen zijn de stekken voor Gul en Zeebaars.

Er kan een hele stevige stroming staan rondom de strekdammen en is het oppassen voor de soms hoge golven die onverwacht op kunnen komen. De strekdammen kunnen spekglad zijn, neem een mobieltje mee als je hier gaat vissen voor de veiligheid.

Visbestand en vangsten

Van af strand en pier zijn vrijwel alle zeevissoorten te vangen die je aan een kust kunt verwachten. In het voorjaar en herfst kunt je hier goed platvis verwachten. Gul en wijting vind je er van oktober tot april. Paling tong en zeebaars kun je hier vangen in de maanden mei tot oktober.

In de zomer wordt hier af en toe gladde haai gevangen

Bereikbaarheid

Het dorpje Petten is heel goed te bereiken van af de N9. Parkeren kan bij de parkeerplaatsen die je haast niet kunt missen, de Strandweg, Hondboschestraat, Leiweg of de Korfwaterweg. Het dorp is ook goed te bereiken van af Camperduin en Callandsoog via de N502.

Vergunningen en rechten

Vissen in de Noord-zee is geoorloofd zonder vergunning.In de buurt van Strekdammen Petten, Noord-holland te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: