Westkapelle


Watertype: , ,
Belangrijkste Vissoorten: , , , , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , ,
Plaatsen: , , ,

De Zeedijk bij Westkapelle

De zeedijk bij Westkapelle is een zeer bekende visstek voor Geep. Een gekende stek waar door vissers uit het hele land en België gevist word. Eind april kan het er heel erg druk zijn. Overigens is dat geen probleem want er is ruimte genoeg!

Viswater en visstekken

langs de zeedijk van Westkapelle vind je een groot aantal pieren die de zee in steken. De stekken vind je van af Westkapelle en lopen door tot aan de strand en visstekken bij Domburg. Richting Domburg ligt het strand waar het vrij ondiep is. Met opkomend water is het op het strand goed vissen op bot.

Een groot voordeel van de zeedijk is dat je altijd terug de dijk op kunt. Hierdoor kan je ook erg goed doorvissen met hoogwater.

Visbestand en vangsten

De zeedijk van Westkapelle staat bekend als een hele goede geepstek. Zo rond het einde van april komt de geep aan bij deze vissstek. Ook voor de zeebaarsvisser zijn hier goede zeebaarsvangsten te boeken. De pieren vormen hier prachtige zeebaarsstekken.

In de zomeravonden en -nachten worden hier super tong vangsten gedaan. Wijting en gul is hier prima te vangen is de wintermaanden hoewel de gul niet altijd even makkelijk is. Verder is op de stekken bot en schar te vangen.

Bereikbaarheid van water en stekken

Je kunt hier met de auto op de dijk komen. Je hoeft hier dus nooit ver te lopen met je spullen om een hengeltje uit te gooien. Overal kan je de auto vrijparkeren.

Vergunningen en rechten

Voor het vissen op de dijk bij Westkapelle is geen vergunning nodig.

Viswater impressie video


In de buurt van Westkapelle te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: