De Eemhof


Type visvakantie:
Watertype: ,
Belangrijkste Vissoorten: , , , , , ,
Plaatsen: , , , ,

Visvakantie aan het grote water

Wie de Eemhof van Centerparks noemt noemt ook het Eemmeer. De Eemhof van Centerparks ligt namelijk aan het Eemmeer en dat is één van de bekende randmeren van ons land. Duidelijk dus dat voor een visvakantie je hier helemaal goed zit en met het Eemmeer houd het niet eens op. Het park heeft namelijk ook op het terrein prachtig water waar het ook goed toeven is voor een sportvisser.

Viswater en vangsten

Parkwater
Net als veel parken is het viswater op het park zelf niet meteen het makkelijkst water als je een karpervisser bent. Karper zit er en dat zijn niet eens de kleinste jongens maar het is goed om hier net een andere aanpak te hanteren om de karper boven water te krijgen. In onderstaand viswater impressie video nog een filmpje van een karper visser (Oorlam12) genomen op het Eemhof met een totaal van 12 karpers.

Natuurlijk is er voor de vrijetijdsvisser met de vaste hengel ook heel wat te beleven en komt er brasem en voorn genoeg voor in het water om gezellig met de kids te vissen van uit je huisje.

Het Eemmeer
Dit meer is verschrikkelijk groot en zal voor menig vrijetijdsvisser net iets te groot voelen, waar moet je in vredesnaam beginnen? Ben je niet zo’n doorgewinterde visser is het een goede strategie om te beginnen bij de jachthaven. Hier kan je met de vastehengel prima op blankvoorn en brasem vissen. Maar vergeet ook de windes niet die hier zeker te vinden zijn.

Voor de doorgewinterde vissen en karper specialist op grootwater is het Eemmeer natuurlijk een prachtige uitdaging en kan je hier prachtige 30 + pond karpers vangen en dikke brasem, windes, blankvoorns en is er ook voor de roofvisser genoeg te beleven.

Tot ver uit de oever is het nog een vrij ondiep water maar anders als op andere plekken op het Eemmeer is de vaargeul behoorlijk breed en aanmerkelijk dieper als de oeverzones.

Accommodatie en faciliteiten

Het Eemhof is een prachtig park waar veel te doen is voor zowel de sportvisser als voor de familieleden die nu net weer niets met vissen hebben. Je verblijft in schitterende bungalows midden in de natuur. Heb je kinderen dan zijn er ook speciale kindercottages en zijn er bungalows speciaal voor de mindervaliden.

Of je nu met z’n tweeën bent of met 8 vrienden een weekend weg er zijn huisjes voor elk groepsgrote en kan je kiezen tussen verschillende luxeniveaus. Meer over de beschikbare accomodatie

Voor de sportvisser en recreatievisser met kinderen die na vijf minuten het vissen al weer beu zijn is dit park uitermate geschikt met de vele kinderactiviteiten (kinderboerderij, action factory activiteitenhal, etc.) en kan je er natuurlijk prima eten en drinken. Meer over de omgeving van de Eemhof

Vergunningen en rechten

Voor het vissen in het park is geen vergunning nodig. Voor het vissen op het Eemmeer is wel een vergunning nodig en is het Eemmeer opgenomen in de lijst met landelijkeviswateren.

Viswater impressie video

Lees meer

In de buurt van De Eemhof te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: