Hunzepark, Drenthe


Vakantie aan viswater in Drenthe

Het kleinschalige Hunzepark ligt in hartje Drenthe, aan de flanken van de Hondsrug. Het park ligt in een zeer waterrijke omgeving waar de sportvisser kan vissen en de overige leden van de familie naar hartelust kunnen kanoën, zwemmen en varen, een perfecte locatie voor een vakantie aan viswater.

Dat het parkwater ook nog een open verbinding heeft met het riviertje de Hunze maakt dit kleinschalige vakantiepark tot een waar visvakantie adres.

Viswater en vangsten

Het park ligt direct aan het riviertje de Hunze. Het is een prachtig meanderende riviertje die door de provincies Drenthe en Groningen eindigt in het Zuidlaardermeer.

De Hunze is vooral bekend om zijn jaarlijkse paaitrek van winde. De winde trekt van uit het Groningse achterland de Drentse beeklopen op om zich voort te planten. Je kunt dan ook prachtige windes vangen op zowel de Hunze als op het parkwater zelf.

Maar er zijn meer vissen die in de Hunze voorkomen en die ook via de openverbinding met het parkwater bij je huisje op het park te vangen zijn. Zo is wordt er goed snoek gevangen en is er een heel erg gezond bestand van baars op het riviertje.  Snoekbaars wordt sporadisch ook gevangen maar is zeker geen target vis hier.

Voor de karpervisser is hier ook voldoende te beleven. Ik heb van hele goede vangsten gehoord met grote karpers tot wel 40 pond. Deze worden echter niet onderbouwd uit visserijkundig onderzoek.

Natuurlijk zijn er ook de bekende witvissen te vangen zoals brasem, blankvoorn en ruisvoorn. Overigens is het nog wel het vermelden waard dat er behoorlijk wat riviergrondels in de Hunze zitten.

Accomodatie en faciliteiten

Het park onderscheid zich van de andereparken door de vele outdoormogelijkheden, van zeskamp tot dagsurvival tot Highlandgames. Het recreatieteam vermaakt jong en oud met leuke activiteiten als bingo, playbackshow of kanofakkeltocht. Een uitstekend park dus voor de de familie die van outdooractiviteiten houden. Een echte familie park voor een vakantie aan viswater.

Er zijn verschillende verblijfsmogelijkheden, naast eenvoudige blokhutten en comfortabele chalets kunt u ook verblijven in luxe villa’s of bijvoorbeeld in een 40 persoons-groepsaccommodatie voor de organisatie van bijvoorbeeld (jeugd) viswedstrijden.

Meer lezen over de faciliteiten

Visvergunningen

Het riviertje de Hunze is opgenomen in de landelijkelijst met viswateren. Bij het vissen in deze wateren dient u de VISpas en de Landelijke & federatieve Lijst van Viswateren bij u te hebben.

Ook het water op het park zelf is opgenomen in de landelijkelijst met viswateren.

Visvakantie Impressie

no images were found

Meer weten of boeken?

In de buurt van Hunzepark, Drenthe te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: