Huttenheugte


Type visvakantie:
Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , , ,
Plaatsen: , , , , , , ,

Vakantiehuisje aan viswater in Drenthe

In Drenthe ligt het vakantiepark Huttenheugte. Dit vakantiepark is een waar sportvisparadijs door het unieke meer van wel 40 hectare groot. Dit keer ook zeker niet alleen voor de karpervisser maar ook voor de roofvisser en witvisser. Naast het prachtige vismeer is er in de omgeving van het park een grote hoeveelheid viswater te vinden die zijn opgenomen in de landelijkelijst met viswateren, waar iedere visser met een geldige VISpas kan vissen.

Bekijk de Last minute aanbiedingen

Viswater en vangsten

Vakantiepark de huttenheugte neemt de sportvisser serieus met speciaal aangelegde viseilanden, visboten, dieptekaarten en vismaterialen die op het park te koop en te krijgen zijn.

Viswater op het park

Er zijn op het park twee plassen te vinden waar je snoek, baars,  snoekbaars, blankvoorn, blei, brasems en winde kunt vangen. Vorig jaar zijn en nog jonge karpers uitgezet van rond de vijf pond.
De roofvisser kan hier leuke resultaten boeken van af zowel de kant als met een bootje die je kunt huren op het park. Op het kleinste meer zijn de vangsten van snoek en baars het grootst. De strandjes zijn in de avond prachtige hotspots voor baars die dan de strandjes op komen.

De witvisser kan hier zijn hart ophalen met grove brasem en mooie blankvoorn. Vissen met de vastehengel of feederhengel levert flinke vangsten op. Door de nieuwe uitzet van jonge karper is het vangen van karper aan feeder of vaste hengel een zeer spannende ervaring.

De karpervisser kan zijn hart ophalen met een voor de karpervisser speciaal opgezette eiland. Bij aankomst ligt een bootje voor je klaar waarmee je het eilandje bereikt en je je bivytent op kunt zetten. Een blokhut is er speciaal voor een chemisch toilet die je kunt huren. Op een speciaal daarvoor ingerichte plek kan je een kampvuur maken. Een bijzondere plek in Nederland voor karpervissers.

Op het park zijn dieptekaarten te krijgen en kan je vismaterialen kopen op het park.

Viswater in de buurt

Genoeg te vissen hier in Drenthe dat maakt een vakantie aan viswater op de Huttenheugte tot een ware visvakantie.  Zodra je het park uitloopt loop je direct tegen het Stieltjeskanaal aan. Een leuk water waar je ook leuke karpervangsten kunt verwachten.

Een kilometer of twaalf van af het park heb je de Hoogeveesche vaart of het zwinderskanaal waar mooie graskarper te vangen is. Onder Coevorden vind je de Overijsselsche Vecht een prachtig meanderende viswater.

Dichter in de buurt vind je viswateren als het nieuwe Drostendiep en het oude Drostendiep. In Coevorden zelf heb je de het Coevorderstadsgracht, het Coevorden Piccardiekanaal en het kanaal Coevorden-Zwinderen. Van uit Coevorden loopt het Coevorden-Vechtkanaal wat ook voor de sportvisser een prachtig water is.

Al deze wateren zijn opgenomen in de lijst met landelijke viswateren en daardoor zonder dat je een speciale vergunning hoeft te kopen kunt vissen met een geldige VISpas.

Accommodatie en faciliteiten

De Huttenheugte is een echt familiepark met accommodaties en faciliteiten voor iedere portemonnee, gezins- en groepsgrote. De enorme waterplas maakt dit een prachtig park voor de sportvisser die met zijn gezin een vakantie wil houden.

Cottages
Op de Huttenheugte vind je de Original cottages. Met de Comfort luxeniveau zijn deze cottages prima geschikt voor gezinnen die actief zijn en sportvissers die niet veel gebruik maken van het huisje. De cottages zijn in drie verschillende luxe niveaus te krijgen waarbij  de Comfort het meest voordelig en de Premium en VIP luxer en meer voor de mensen die wat meer van het huisje gebruik willen maken.

VIP gasten laten zich graag verwennen met opgemaakte bedden bij aankomst, handoeken en elke dag verse broodjes aan huis en niet te vergeten een privé sauna.

Faciliteiten
Je hoeft niet in de keuken te staan in dit park. In de Market Dome hebt u de keuze uit verschillende restaurants met elk een eigen specialiteit.

Op het park zijn verschillende winkels aanwezig waar je o.a lekker vers brood kunt halen en in de food store 7 dagen per week je boodschappen kunt doen.

Activiteiten
Voor ieder gezinslid is er wat te doen op Huttenheugte. Sporten, bowlen, videogames, minicars of watersporten op het meer en nog veel meer. Ook de omgeving van het park is heel veel te beleven zo blijven de niet vissende gezinslid niet verveeld achter maar hebben ook de vakantie van hun leven.

Activiteiten op het park

Vergunningen en rechten

Het vissen in het water van het vakantiepark zelf is gratis. Haal hiervoor wel een vispas af bij de Guest Service tijdens uw verblijf. Wanneer je de vergunning ophaalt laat je dan informeren over het water. Ze kunnen je helpen met het lokaliseren van de vis en wat wel of niet werkt.

Voor de genoemde viswateren is het voldoende om een geldige VISpas en de Landelijke & federatieve Lijst van Viswateren bij u te hebben.
Video en foto

no images were found

 

Lees meer


In de buurt van Huttenheugte te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: