Recreatiecentrum Delfsehout


Type visvakantie: ,
Belangrijkste Vissoorten: , , ,
Belangrijkste sportvistype: , , ,
Plaatsen: , , , , , ,

Visvakantie in het Delfse Hout

Midden in het Groene Hart van Zuid-Holland, natuur tussen de steden ligt het Delfse Hout. Recreatiecentrum Delfse Hout heeft toepasselijk de naam overgenomen van deze prachtige polder in Zuid-Holland. Een gebied die voor de sportvisser heel erg veel mogelijkheden bied, van zoutwater tot zoet van rivier tot polder.

Het 4-sterren kampeer-, chalet- en caravanpark staat aan de rand van de Prinsenstad Delft. In 15 minuten sta je midden in Delft en 5 tot 10 minuten lopen sta je te vissen in de Grote Plas (Delfse hout), Dobbeplas of in de Rijn-Schiekanaal.

Een prachtige locatie dus voor de sportvisser en recreatievisser die met zijn gezin of vrouw weg wil maar niet gezamenlijk onze geliefde sport willen beoefenen. Een heerlijke stad, een prachtig natuurgebied en een breed scala aan viswateren.

Meer informatie:

Viswater en visstekken

De Grote Plas – Zodra je op de kaart kijkt zie je natuurlijk direct de Grote Plas. Dit water wordt beheerd door SVBDelftland maar is opgenomen in de landelijke lijst met viswateren. Het water heeft een oppervlakte van 27 hectare en is erg populair onder de karpervissers. Naast het goede karperbestand is het er goed vissen op blankvoorn, brasem, karper, snoek. Er worden ook meldingen bij de vereniging gemaakt van snoekbaars vangsten.

Sinds 2004 zijn er 25 vissteigers aangelegd zodat de mindervalide sportvisser ook hier goed kan vissen. Overigens is het gevraagd om de mindervalide sportvisser ook voorrang te verlenen bij het gebruik van de vissteigers.

In het hoogseizoen is het op de plas doorgaans zeer druk en kan er beter worden uitgeweken naar andere in de buurt gelegen viswateren. In het hoogseizoen zijn er nog wel redelijk rustige visstekken te vinden in de kreek die op de plas uitkomt.

TIP: De karper wil nog al eens, als alle recreanten zijn verdwenen, de omgewoelde standjes af struinen naar voedsel.

De Nootdorpse plassen – Boven De Grote Plas bevinden zich drie veenplasjes omringt door een dikke rietzoom. Het water is zeer ondiep, minder dan 1 meter. De bodem is een hele dikke laag van bladeren. Het is een uniek stukje water en zeer oud. Door de moerassige bodem worden de vangsten zeer beïnvloed door de drukte aan wandelaar, trimmer en dagrecreanten. In de eerste plas (de slurf) mag niet gevist worden tussen 16 maart en 1 oktober.

Geen water voor de minder avontuurlijk en bedreven visser dus. Toch kunnen de vangsten goed zijn en dan met name karper, brasem, snoek, blank- en ruisvoorn.

Andere viswateren – Naast deze twee wateren die echt om de hoek liggen zijn er nog meer viswateren die dichtbij liggen maar ook prachtige viswateren zijn waar iedere visser zijn ‘ding’ kan doen. Denk aan de bekende Rijn-Schiekanaal en natuurlijk de Schie Zelf. Maar pak je de auto of fiets dan staat plotseling ook zoutwater tot je beschikking en vind je jezelf vissend op zeebaars, fint en platvissen aan de kant van de Nieuwe waterweg.

Te veel mogelijkheden voor de sportvisser om hier op te noemen. Onder dit artikel vind je links naar viswater beschrijvingen in de buurt.


Accommodatie en faciliteiten

Natuurlijk kom je hier vakantie houden en daar horen overnachtingen bij. Er is een bizar uitgebreid aanbod zo kan je kiezen voor de bekende Chalets en natuurlijk camperen in tent of caravan. Maar er is meer, wat dacht je van een grasdakbungalow of een grashut? Of de unieke houten iglo?!

Verder is er natuurlijk alles wat je nodig hebt; winkel, restaurant, wasserette, speeltuin, zwembad, fietsverhuur. Aan alles is gedacht en alles is voorhanden.

Meer lezen over de accommodatie en faciliteiten van deze visvakantie locatie?


Vergunningen en rechten

De meeste viswateren in de buurt en beschreven zijn opgenomen in de landelijkelijst met viswateren. Dat betekend dat je er mag vissen als je de VisPas in je bezit hebt.

De wateren in de buurt staan onderbeheer van SVB Delftland. Heb je een vergunning van deze HSV of aangesloten dochter verenigingen, Den Haag of Groot-Rotterdam dan zijn er nog meer wateren tot je beschikking.

Viswater impressie video


Lees meer


In de buurt van Recreatiecentrum Delfsehout te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: