’t Veenmeer


Type visvakantie: ,
Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , , , ,
Plaatsen: , , , , , , , ,

Recreatiecamping ’t Veenmeer

Viswater en visstekken

Nabij het fraaie brinkdorp Zuidlaren en in het gevarieerde stroomdallandschap van de Drentse Aa vindt u Villapark Akenveen en Recreatiecamping ’t Veenmeer. Deze combinatie van het fraaie villapark, de gezellige familiecamping, de prachtige door bronwater gevoede- recreatieplas en de ligging direct aan het nationaal Beek- en Esdorpenlandschap de Drentse Aa heel bijzonder en welhaast uniek te noemen.

Een geweldig excuus voor u als visser om met de familie na dit park af te reizen en eens heerlijk op de visplas te gaan vissen. De visplas ligt naast het duikersmeer en is circa 4ha groot met dieptes rond de 2 meter en met een maximale diepte van 14 meter! De bodem is vlak met weinig tot bijna geen obstakels. In het midden van de plas is de bodem bedekt met modder en dichter bij de kant harder. In dien u geluk heeft kunt u tijdens het vissen genieten van een schitterend schouwspel van springende vissen, die u liever aan de haak heeft.

Om het verhaal nog mooier te maken zijn er een aantal huizen met stijgers te huur aan de rand van de visplas. De ideale plek om vanaf te vissen. Mocht u ergens anders op het park neerstrijken dan is er nog voldoende ruimte met ruime stekken.

Visbestand en vangsten

De visstand word op peil gehouden door de eigenaar van het park. Hier hoeft u zich dus niet druk om te maken. Er zwemt hier voldoende witvis, karpers en roofvissen. Het schijnt zelf zo te zijn dat er een 40+ karper zwemt die zich bijna niet laat vangen.

Bereikbaarheid

De visplas is alleen bereikbaar voor gasten van het park. Eenmaal op het park kan je eenvoudig met de auto naar het water. De enigste stek die problemen kan geven bij hoogwater ligt aan de kant van de boerderijen.

Vergunningen en rechten

Indien je op het park verblijft mag je vissen op de visplas. Wel zijn er een aantal ongeschreven regels waar je mee te maken kan krijgen. Voorbeelden hiervan zijn dat het meenemen van vis getolereerd wordt tot een maximum van twee vissen per persoon. Dit kan als sportvisser rare gewaarwordingen opleveren, maar dit kan u zich zelf ongetwijfeld indenken.

Wel wordt er expliciet gevraagd om niet te voeren, dit door de overvloed aan voer dat er inmiddels al in ligt.

Als met al een uitdagend water, waar je alle registers los kan trekken om vis te vangen.


Auteur: Sjors Keij


In de buurt van 't Veenmeer te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: