Visvakantie Het Heijderbos, Limburg


Type visvakantie:
Watertype: ,
Belangrijkste Vissoorten: , , , , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , , , ,
Plaatsen: , , , , , , , , ,

Vakantie aan viswater in Limburg

In limburg aan de Maas ligt het vakantiepark Het Heijenbos. Het park is een echte familiepark met een overdekte tropische wereld, de Jungle drome en Aqua Mundo. Een vakantie locatie waar je met de hele familie naar toe kunt en toch je vakantie aan prachtig viswater in Nederland.

Ben je zelf een sportvisser en wilt graag vissen tijdens een vakantie of weekend weg met de familier? Dit park is hiervoor heel erg geschikt met eigen viswater maar ook visstekken als de Maas, riviertje de Niers of de moker- en Kraayenbergse plassen.

Meer informatie:Viswater en vangsten

Dit park is vooral interessant voor de karpervisser die hier prachtige karpers kan vangen. Buiten het park vind elke type visser zijn water waarbij de Maas het belangrijkste viswater is die een verblijf op dit park tot een echt visvakantie maakt.

Viswater op het park
Het park ligt midden in de bossen en vind er twee meertjes en verschillende ‘slootjes’. Met name de twee meertjes zijn interessant voor het vissen waarbij het ene meer een stuk grote is als het andere meer. Beide meren zijn goed voor leuke visvangsten.

Het water is zeer interessant voor met name karpervissers die hier een hele knappe en gezonde karpers kunnen vangen. Op het water vind je behoorlijke wat karpers tussen de 20 en 30 pond met aardig wat karpers die over de 30 pond gaan. Op het meer vind je met name schubkarper maar ook mooie graskarper.

Het meer heeft een zandbodem en is overal ongeveer 2 meter diep. Langst de kant vaak veel takken en bladeren. Karpers worden zowel langs de kant, vissteigers als op het midden van het meer gevangen. Het maakt dus niet veel uit waar je gaat vissen en je voerplek aanmaakt.

Tip Informeer bij de guestservice van het park over de recente vangsten, waar, hoeveel en met wat. Ze kunnen je aardig op weghelpen met deze informatie.

Tip: De karper visser kent het water wel en dat betekend ook dat de karper de boilies wel kent. Ga eens lekker licht hier naar toe met een penhengel en vang die redresseerde vis.

Voor de witvisser en roofvisser is het water ook geschikt. Blankvoorn en baars worden er goed gevangen. Geen echt grote vissen maar zeker wel leuk.

Viswater in de buurt
Natuurlijk is er ook in de buurt van het park goed viswater te vinden. Zo zie je op de kaart al heel snel de Maas en de Oude Maas arm Heijen.

De Maas is een viswater waar je alle riviervissen die er zijn kunt vangen. De meest actuele vis die je hier kunt aantreffen is wel de Meerval die je hier echt gericht kunt bevissen. Naast deze tot de verbeelding sprekende vis zijn er natuurlijk nog meer prachtige vissen als roofblei, dikke baars en snoekbaars, karper en grote roofblei.

Ook de blankvoorn en brasem zijn op de Maas heel goed vertegenwoordigd.Accommodatie en faciliteiten

Het Heijderbos is een echt familiepark met accommodaties en faciliteiten voor iedere portemonnee, gezins- en groepsgrote.

Cottages
Er zijn op het park vier soort cottages te boeken. De Original cottages met de Comfort luxeniveau zijn prima geschikt voor gezinnen die actief zijn en sportvissers die niet veel gebruik maken van het huisje. De grote cottages zijn geschikt voor groepen tot en met 16 man voor de sportvisser die het park willen bezoeken met een groep.

 Klik hier voor meer informatie

Faciliteiten
Je hoeft niet in de keuken te staan in dit park. Ga lekker uit eten in één van de 7 vernieuwde restaurants, familie gril, pizza, of misschien lekker pannekoeken eten.

Op het park zijn verschillende winkels aanwezig waar je o.a lekker vers brood kunt halen en in de food store 7 dagen per week je boodschappen kunt doen.

 Klik hier voor meer informatie

Activiteiten
Op het park vind je het Aqua Mundo, een subtropische zwemparadijs met wildwaterbaan, sauna en turks stoombad, duiken, watergames en voor de sportvisser met hele kleine kinderen, Babyzwemmen.

Er is zoveel te doen dat het voor nu te veel is om hier te behandelen. Waar het op neer komt is dat dit park ook met name geschikt is voor gezinnen met kinderen. Iedereen van het gezin kan hier zijn hart ophalen.

 Klik hier voor meer informatieVergunningen en rechten

Het vissen in het water van het vakantiepark zelf is gratis. Haal hiervoor wel een vispas af bij de Guest Service tijdens uw verblijf. Wanneer je de vergunning ophaalt laat je dan informeren over het water. Ze kunnen je helpen met het lokaliseren van de vis en wat wel of niet werkt.

De Maas en de West oever van de Oude Maas arm Heijen zitten in de Landelijke lijst met Viswateren. Een geldige VISpas en de Landelijkelijst met viswateren zijn dan voldoende om hier te kunnen vissen.

Voor het vissen op de oude Maas arm Heijen aan de Oostkant, de gedeeltelijk afgesloten Maasbochten nabij Boxmeer (westelijk deel) en nabij Heijen (oostelijk deel), is een vergunning nodig van de Federatie Sportvisserij Zuidwest Nederland of HSV VBG te GennepVideo en foto

no images were found

 


Lees meerIn de buurt van Visvakantie Het Heijderbos, Limburg te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: